START
HYRESGÄST
VÅRA FASTIGHETER
OM OSS
KONTAKTA OSS
Cookies
Sajtkarta
Brädgården 10
VÅRA FASTIGHETER - Brädgården 10
Sjöstadsgården vid Sickla kanal
Äldreboende för 2000-talet

Sjöstadsgården är belägen på Aktergatan i Stockholms modernaste stadsdel, Hammarby Sjöstad. Alldeles intill finns snabbspårvägen, tvärförbindelsen som förbinder Alvik med Hammarby Sjöstad via Gullmarsplan. Färjan till Södermalm finns på kort promenadavstånd. Sjöstadsgården är ett gruppboende för äldre med demens eller andra vårdbehov.

Byggnaden består av två huskroppar med pulpettak som binds samman av en torndel. En naturstenssockel förenar byggnadens samtliga delar. Mot Aktergatan är den fem våningar höga byggnaden indragen från gatan. Tre lätta burspråk står på förgårdsmarken mot den i övrigt slutna fasaden. Byggnaden mot parken är fyra våningar hög plus källare och här hänger burspråken på fasaden. Upptill avslutas burspråken av en väl tilltagen takfot. Hörnet avviker från den övriga byggnaden då den liksom övriga huset är putsad men har en kraftig kulört till skillnad från den i övrigt vita byggnaden. Hörnbalkongerna ger fin parkkontakt åt innanför liggande gemensamhetslokaler.

In mot gården har byggnaden en mera öppen karaktär med stora fönsteröppningar i fasadmuren, balkonger och terrass. Pulpettakens takfot ger gårdsfasaderna och terrassen väderskydd. Gården ligger i samma nivå som entréplan och är fullt tillgänglig för de boende. Entréer finns utmed Aktergatan.

I bottenplanet inryms publika lokaler med anknytning till sjukvård. Plan 2-5 inrymmer 59 lägenheter för äldreboende. Ytan på varje lägenhet är drygt 30 kvm. Målet har varit att skapa lägenheter för äldreboende med hög standard och med känsla av hemmiljö. Detta har gjorts genom generös takhöjd, rikligt med dagsljus och fin utsikt. Alla lägenheter är utrustade med en rymlig toalett med dusch och ett litet pentry för enklare matlagning. Snickerier, dörrar och skåp är av björk. Lägenheterna har gemensamt kök och ett stort vardagsrum med generösa fönsterpartier ut mot balkonger.

Lokalhyresgäster
Sjöstadsdoktorn
Humana (Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende)
Psoriasisföreningen
FAKTA
Byggd år
2003
Taxeringsvärde
Specialenhet
Antal lägenheter
59 st
Uthyrbar yta
3 800 kvm
Arkitekt
Ulla Kolb / Anders Lind
Förvaltare
Marcus Segerblad
Fastighetsskötare
Jan Bolin
Katarinagården
Katarinagruppens vårdboende på Tideliusgatan.
Läs mer »

Sjöstadsgården
Katarinagruppens hus i Hammarby Sjöstad, ett äldreboende för 2000-talet.
Läs mer »

Hyresgästinfo
Här hittar du som är hyresgäst hos oss svar på de vanligaste frågorna. Här finns även nummer till vår felanmälan och störningsjour.
Läs mer »

Våra bostäder
Förmedling och byten sker enligt ändamålsreglerna i våra stadgar.
Läs mer »